Escola de Pares Oci i Cultura. EPOC

Aquí trobareu tots els projectes i/o activitats programades o en fase de preparació, així com un històric d'aquelles activitats realitzades des de principi de curs.

Com pots col.laborar?

Vols donar una xerrada sobre algun tema concret? Vols organitzar un taller per a pares? Coneixes algú que pot venir a l'escola a parlar d'algun tema interessant? Tens algun contacte que creus que ens pot anar bé per organitzar una activitat original?
Si la teva resposta és no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través de la bústia que trobaràs a la recepció de l'escola, o bé enviant-nos un e-mail a l'adreça: ampa@ampaclaret.com 

Curs 2012-2013. Activitats programades

Properes conferències


12 de Març:                Com desaprendre conductes no adequades.
                                                A càrrec Sílvia Noguer.

16 d' Abril:                Vull un fill segur de si mateix.
                                                A càrrec  Núria Fuentes.

14 de Maig:                Saber parlar , saber escoltar , ensenyar a parlar i ensenyar a escoltar.
                                                A càrrec Núria Fuentes.

Històric d'activitats realitzades

En aqueta secció trobareu un petit resum de les activitats organitzades cada curs per l'Associació de Pares.

(Podeu descarregar els programes clicant sobre les icones.)

“Funcionament psicològic. Com aprendre i què ajuda a aprendre.”

dimarts, 19/Febrer/2013

L'escola de pares té com a objectiu principal indicar els educadors dels nens com acompanyar els infants o adolescents a prendre consciència de les seves capacitats, ajudar-lo en la modificació de la conducta, fer front a les decisions i responsabilitats que el dia a dia d'una família requereix , les tensions que dintre del seu entorn es poden produir i aprendre a relacionar-se amb la família i l' entorn correctament .

Tot i que tots sabem la manera correcta de fer-ho a vegades a la pràctica del dia a dia ens resulta complicat , per això el taller que es proposa ens ajudarà a poder fer mes fàcil l'aventura d'educar els nostres nens i nenes i en el cas de nens més grans corregir la seva conducta.

“Consum responsable. Com fem la carta als reis.”

dijous, 13/desembre/2012

Comprem amb el cap

  Societat i cultura del consum
  Control de la impulsivitat
  Com fer la llista de regals

Regals, personalitat i etapa evolutiva

  La joguina ideal per al nostre fill
  La importància del joc i els seus estadis segons la Teoria de Piaget


(Podeu descarregar el programa complert clicant sobre l'imatge.)


“L'adolescència: una etapa difícil per a pares i fills.”

dimecres, 24/octubre/2012


Què necessita un fill adolescent? Com ens hem de relacionar amb un fill adolescent?
Com podem afrontar els conflictes?Xerrada adreçada especialment a pares de la ESO i de cicle superior d'educació primària i oberta a tots els pares i professors que n'estiguin interessats.
(Podeu descarregar el programa clicant sobre l'imatge.)


FESTA FINAL DE CURS, Dissabte, 16 de Juny de2012


El proper dissabte 16 de Juny, tornem a organitzar una festa – revetlla per acomiadar el curs.

La festa es celebrarà el dissabte dia 16 de juny, tindrà lloc al pati de l'escola i es celebrarà de 21:00 h. fins les 00:00 h. Com l'any passat, tindrem un disc-jockey que posarà música durant tota la vetllada. Ens ho tornarem a passar molt bé !!

Compra de tiquets:

Per poder assistir a la festa caldrà comprar els tiquets que posarem a la venda al pati de l'escola. És important per a l'organització saber la gent que assistirà per poder controlar l'aforament i fer una previsió de coca i begudes.Dies de venda de tiquets:


                      Divendres dia 25 de maig a les 17:15

                      Divendres dia  1 de juny a les 17:15

                      Divendres dia  8 de juny a les 17: 15


Teniu en compte que l' aforament que tenim és limitat per ordre de l' Ajuntament per motius de seguretat, i per tant també el nombre d'entrades disponibles. No us arrisqueu a comprar-les al darrer moment.

Internet: Taller de Control Parental

dimarts, 22/maig/2010

Internet és un lloc ple d'oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar. Però també hi ha alguns riscos i normes de seguretat que hem de conèixer per fer-ne un us responsable i evitar riscos.

El taller el donarà Oriol Blas, Diplomat Multimèdia i Programador web, professor del Punt Multimèdia de l'Ajuntament de Barcelona, expert en web 2.0, xarxes socials i ponent de xerrades sobre la seguretat d'Internet.

(Podeu descarregar el programa clicant sobre l'imatge.)

Com podem ajudar els nostres fills en els estudis?

dijous, 26 / abril / 2012

Tots sabem l'importància que l'educació té pels nostres fills. És la porta que els permetrà realitzar-se personal i professionalment i integrar-se activament en la nostra societat. Per tot això la nostra implicació com a pares és fonamental en aquesta etapa tan important de la seva vida.

La xerrada la donarà Ana Rosique i Jové, Llicenciada en Psicologia. Xerrada adreçada a pares d'educació infantil, primària i també de la ESO.

(Podeu descarregar el programa clicant sobre l'imatge.)

“Límits i disciplina: Orientació psicològica per al desenvolupament”

dimecres, 28/març/2012

Pares, mestres i educadors estan d'acord de l'importància del límits i de la disciplina en la educació del nostres fills, especialment en les primeres etapes de la seva educació, com a eina necessària per al seu creixement. També es farà un anàlisi dels aspectes positius i negatius de les pautes educatives actuals.

Al llarg de la xerrada es farà una comparativa dels diferents estils educatius: autoritari, democràtic, “laissez-faire” i sobreprotector. Se'ns explicarà què fer davant una conducta negativa i com gestionar una situació de conflicte. També es parlarà del sentit dels valors i les normes en infants, el significat del compliment de les normes i en quins moments els pares poden ser flexibles.

La xerrada la donarà Anabel Charro, Llicenciada en Psicologia. Està adreçada especialment a mares i pares d'alumnes d'educació infantil, primer i segon cicle d'educació primària.

(Podeu descarregar el programa clicant sobre l'imatge.)

“La adolescència al segle XXI: què hem de saber i com hauríem d'actuar?”

dilmarts,22/novembre/2011

La societat actual ha canviat molt respecte a la generació dels pares que vam néixer  als anys 60 i 70. L'aparició de noves tecnologies amb risc d'addicció que els nostres fills adolescents utilitzen a edats cada cop més precoces, els fa especialment vulnerables. D'altra banda, el segle XXI ens ha portat canvis en el patró de conducta i en el  consum de drogues clàssiques. Aquesta inversió dels hàbits de consum i l'aparició de nous tòxics ens obliguen a una vigilància més estricta dels adolescents.

És el moment de seure amb els nostres fills: escoltar, parlar i sobretot ... pactar.

Salvador Cardús. "Què esperen els pares de l'escola i els mestres de la família"

dilmarts,15 /febrer/2011, 20:00h

El Dr. Salvador Cardús, Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, impartirà la conferència "Què esperen els pares de l'escola i els mestres de la família", dintre del cicle de xerrades 2010-2011 que organitza l'escola de pares de l'AMPA del Col·legi Caret de Sabadell.

Tots som conscients de l'importància que per la formació dels nostres fills té un bon funcionament del "Tàndem Família - Escola", que el rol dels pares és educar els fills a casa i el dels mestres completar-ho ensenyant-los a l'aula.

On acaba el paper d'uns i comença el dels altres? Què esperen els pares de l'escola i els mestres de la família? Salvador Cardús fa una molt interessant reflexió sobre el tema, sobre la relació entre família i escola que segur intentressarà a pares i professors.


Podeu descarregar el programa de la conferència clicant sobre l'imatge.

Internet Segura

dilluns,18 /octubre/2010, 20:00h

Internet és un lloc ple d'oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar. Però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que han de conèixer per evitar problemes.

L'adquisició de la competència digital i l'exercici responsable de la ciutadania passa per tenir coneixements del que és permès a la xarxa i el que és una infracció, tenir consciència de la pròpia identitat digital i saber salvaguardar les dades personals, detectar abusos i saber demanar ajut a les persones adultes o conèixer els sistemes de protecció contra les amenaces dels programaris maliciosos

Xerrada realitzada pel cos de Mossos d'Esquadra.

Alimentació sana i prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA)

dijous, 27 / maig/ 2010

Els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), com són l'anorèxia, la bulímia, la sobreingesta compulsiva, són trastorns psiquiàtrics de base bio-psico-social que es caracteritzen per la por a engreixar-se (augmentant o disminuint les ingestes), i alteracions de la percepció del pes i la silueta, que provoquen alteracions en la conducta alimentària.

Aquests trastorns venen donats per altres factors, com són la baixa autoestima, la inseguretat,...

www.centreiada.es

Cicle de Xerrades. Com ajudar els nostres fills a estudiar?

dijous, 15-22 / abril / 2010

Com ajudar els nostres fills a estudiar?. Tots sabem la importància que l'educació té per els nostres fills. És la porta que els permetrà realitzar-se personal i professionalment i integrar-se com a motors en la nostra societat. Per tot això la nostra implicació com a pares és fonamental en aquesta etapa tan important de la vida dels nostres fills.

En aquestes xerrades, il·lustrades amb exemples pràctics, aprendrem en què consisteix el procés d'estudiar, com aconseguir que aprenguin millor i de quina manera els podem motivar a estudiar, valorant el seu esforç i  implicant-nos en el seu aprenentatge.

Carles Capdevila. Educar de bon humor.

dijous, 14 / maig / 2009

Carles Capdevila va visitar  el Col·legi Claret de Sabadell per parlar sobre educació, concretament pronunciant la xerrada “Educar de bon humor”.

Capdevila, que s'ha especialitzat en temes educatius amb programes de televisió, ràdio i diversos llibres publicats, explicarà per què cal tenir sentit de l'humor a l'hora d'educar els nostres fills, i donarà alguns consells per aconseguir posar-ho a la pràctica.

Carles Capdevila és autor dels llibres Nova York a la catalana, Criatura i Companyia, Jo vull ser famós i Alguna Pregunta Més: Antologia de 10 anys de disbarats. També ha escrit una desena de llibres de la col·lecció “La Mirada al Món”, protagonitzats per Les 3 bessones.

La xerrada va ser organitzada per l'Associació de Mares i Pares del Col·legi Claret de Sabadell, i va estar oberta a tothom.

'ESO s'acaba, i ara què?

dimecres, 1 / abril / 2009

L'ESO s'acaba, i ara què?, els nostres fills acaben la ESO i han de triar el camí a seguir.

El dimrecres 1 d'abril es va donar aquesta  xerrada, dintre del cicle "Tàndem Família Escola", que proporciona informació als pares i a les mares de les sortides a estudis reglats dels seus fills en acabar la ESO.

També orienta sobre les actituds educatives que mares i pares podem adoptar en aquest procés de canvi.

Taller: Internet per a Pares.

dilluns, 2 / febrer / 2009

World Wide Web, Browser, e-mail, xat, skipe, blog, wikipedia, premsa digital, xarxes socials !!! Internet: Què és i com s'utilitza? Quins són els seus avantatges i quins els inconvenients?


Internet és una eina fonamental, tant per la formació dels nostres fills com per la nostra vida diària.

El dilluns 2 de febrer de es va realitzar la primera edició del taller "Internet per a Pares" a càrreg del Sr. Joan Carles Reviejo. Aquest taller té com a objectiu posar a l'abast dels pares eines, recursos i nocions bàsiques per gaudir amb els nostres fills d'aquesta nova font d'informació i oci.

Podeu descarregar el programa del taller clicant sobre la imatge.

Maleta de les BiMS

Activitat de foment de la lectura per realitzar conjuntament a l'escola i a casa. Es tracta d'una motxila que els nens i nenes reben a l'escola i que hauran de descobrir a casa, amb la companyia dels pares.

La maleta conté diversos materials de difusió de la xarxa de biblioteques municipals i exemplars de llibres i revistes per a les diferents franges d'edat i per adults. Conté també una llibreta viatgera en què s'han d'anotar les impressions i recomanacions per a la següent família que rebi la maleta.

GREASE EL MUSICAL DE TU VIDA

dijous, 20 / desembre / 2007

Dijous 20 de desembre un grup de 50 mares, pares i nens del nostre col·legi vàrem anar a Barcelona per veure GREASE, EL MUSICAL DE TU VIDA. S'inspira en l'obra original que van crear Jim Jacobs i Warren Casey el 1971 i que es va convertir en el musical amb més permanència a Broadway, amb 12 premis Tony a les seves esquenes.

Es tracta d'un musical de gran format que aposta per la qualitat i l'espectacularitat, amb música en directe i una trentena d'artistes sobre l'escenari. El muntatge s'ha servit, com referència, del film que van protagonitzar en 1978 John Travolta i Olivia Newton-John i que per a molts va marcar una fita a la nostra adolescència. Un clàssic en tots els sentits, amb l'història, les cançons i les coreografies que tots tenim a la memòria. Un viatge en el temps que recomanem a tothom.

COM EDUQUEM EN LLIBERTAT?

dilluns, 19 / novembre / 2007

Conferència per a pares , mares i educadors.

L'AMPA del nostre col·legi va  creure molt interessant convidar a tots els pares i mares a participar en una xerrada col·loqui que va tenir lloc al Casal Pere IV el dia 19 de novembre amb l'objectiu d'obrir noves vies d'intervenció en l'educació dels nostres fills. En resum, hauríem de dur a terme una educació més afectiva i aprendre a comunicar-nos amb els nostres fills i l'entorn.

Mitjançant una obra teatral, en Juanjo Camarena del Teatre del Buit, va escenificar l'evolució dels nostres fills des de la infantesa fins l'adolescència amb els problemes que ens podem trobar en aquest camí, com ara les pors, el desig, el caprici, les seves necessitats...

Va ser una vetllada molt enriquidora per a tots els que hi vàrem participar.

BLANCA NEUS I LA REINA VANITOSA.

diumenge, 11 / novembre / 2007

Degut a l'èxit de convocatòria que el curs passat va tenir la sortida en grup per anar a veure representació "Blancaneus i la Reina Vanitosa" al Teatre Sant Vicenç, l'EPOC va tornar a organitzar-la el diumenge  11 de novembre.

Com ha estat habitual ha tingut un gran èxit de públic gràcies a la magnífica direcció de Toni Ten, la música del nostre Jordi Balmes i la interpretació dels nens i nenes del Grup de Teatre Sant Vicenç, del que en formen part alguns alumnes del nostre col·legi.

L'HORT I ELS ANIMALS DE LA GRANJA.

diumenge, 13 / maig / 2007

El diumenge 13 de Maig, l'AMPA va organitzar una sortida a la Masia de Can Deu de Sabadell. Es va plantejar de manera que fos molt divertida tant pels nens com pels grans de la casa i que gaudíssim tot coneixent com era un ofici tant arrelat com el de pagès. En aquesta visita ens van fer cinc cèntims de com es conreava l'hort i ens van ensenyar els animals de granja més comuns, com s'alimenten i com es reprodueixen. L'activitat es va organitzar en dos grups de 25 persones.

TALLER-CURS BÀSIC D'INFORMATICÀ.

dimecres, 25 / abril / 2007

Els dies 24 i 25 d'abril l'AMPA va organitzar un taller-curs d'informàtica impartit pels professors Javier Velasco i Marc Gonfaus. El curs es va realitzar a l'aula d'informàtica del col·legi. En aquest curs es va fer una iniciació bàsica de com funciona un ordinador i coses més quotidianes com ara configurar un compte de correu electrònic, navegar per Internet, obrir una fulla Excel o Word... i solucionar dubtes dels pares i mares que hi van participar. Va ser un curs molt interessant per la importància que prenen les noves tecnologies en l'educació dels nostres fills.

És possible que degut a la bona acollida rebuda es programi un nou curs més endavant amb un temari més avançat.

TEATRE “Josep i l'incincreïble abric en Tecnicolor”.

diumenge, 22 / abril / 2007

El diumenge 22 d´abril 50 famílies del nostre col·legi vàrem passar una tarda de diumenge  diferent i molt divertida anant a veure l'oobra de teatre “Josep i l'incincreïble abric en Tecnicolor”. Es tractava de la primera vegada que s'estrenava un musical de sir Andrew Lloyd Webber en català, una aposta molt arriscada que ha obtingut molt bones crítiques per part de la premsa especialitzada, tenint en compte que un representant de sir Lloyd Webber va assistir a l'estrena per valorar l'adaptació que es feia de l'obra original.

Un gran espectacle musical idoni tant pels més grans com pels més petits de la casa, una combinació de llum, color i ball que ens va encisar a tots els que vàrem gaudir de l' espectacle.

"ELS PARES COM A PROTAGONISTES EN LA PREVENCIÓ DE L'ÚS DE DROGUES"

Click to zoom the image dimarts, 13 / juny / 2006

A càrrec de Mª José Martínez Herranz, mare de l'escola i pedagoga.

Més de 20 mares i pares vàrem assistir a aquesta interessant conferència on s'ens va parlar de tot allò que els pares de nens adolescents hauríem de saber sobre les drogues, així com de les mesures a prendre per tal d'evitar que els nostres fills caiguin en el consum d'aquestes substàncies nocives.

DOS FILLS, DUES MANERES DIFERENTS DE REACCIONAR I EDUCAR

dijous, 27 / maig / 2006

El dijous 27 de maig, Dr. Josep Mombiela, metge fundador del “Instituto Médico del Desarrollo Infantil”, ens va encisar amb la seva conferència "Dos fills, dues maneres diferents de reaccionar i educar" que tingué lloc al Casal Pere IV de Sabadell. L'acte, organitzat de forma conjunta per l'AMPA i la Direcció del Col.legi Claret i obert al públic en general, va suscitar una gran expectació entre els pares, mares i professors de la nostra escola així com d'altres centres educatius, fet que va quedar reflectit amb una assistència de prop d'un centenar de persones.

EDUCACIÓ EN COMUNICACIÓ. APRENDRE A MIRAR LA TELEVISIÓ A CASA.

dimecres, 27 / abril / 2006

Un total de 21 mares i pares va assistir a aquesta interessant conferència, que tingué lloc a l'escola el 26 de'abril a les 20:00h.

La Sra. Alicia Gómez Sánchez, periodista de TVE, ens va parlar de com podem ensenyar als nostres fills a veure la televisió de manera crítica i racional, per tal que aquest gran medi de comunicació tant present en les nostres vides no suposi un risc per a la seva educació.Copyright (C) 2006-2012Darrera actualització: dijous, 4 / juny / 2015